Pentru 4 persoane – 150 g de faina – doua oua – 100 ml de vin alb – 100 ml de lapte – 20 g de unt – 250 g de somon afumat – jumatate de legatura de marar – sare – piper – nucsoara rasa Sos – 200 g de branza de vaci – o lingura de smantana – piper – boia iute – suc de lamaie Mod de preparare Ouale, faina, vinul, laptele, piperul, nucsoara si sarea se amesteca pentru a obtine o compozitie de omleta. Se incinge untul si se prepara doua omlete care apoi se lasa sa se raceasca. Pe ambele omlete se dispun apoi feliile de somon, se presara cu marar tocat si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se impacheteaza apoi in folie si se introduc la frigider, unde se lasa sa se raceasca bine. Pentru sos se amesteca toate ingredientele si se pune apoi la rece. Se scot ruladele si se taie in rondele de 2-3 cm grosime, se aranjeaza pe farfurii si se adauga sosul. Sote de carne cu marar Pentru 4 persoane – 600 g de carne de porc sau pasare – un castravete – patru linguri de smantana – doua lingurite de mustar dulce – doua linguri de ulei – o legatura de marar – piper r sare – o priza de zahar Mod de preparare Carnea se taie in fasii subtiri. Castravetele se curata de coaja, se scot samburii si se taie in rondele subtiri. Smantana se amesteca cu mustarul. Mararul se toaca marunt. Carnea se condimenteaza cu putina sare si piper. Se incinge uleiul in tigaie si se prajeste carnea. Se adauga rondelele de castravete si se soteaza putin, apoi se pune amestecul de smantana cu mustar. La sfarsit se adauga mararul tocat, putin zahar si se mai condimenteaza dupa preferinta.